24 aprilie 2018

Jim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de Nord

Marian Avram

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, luni, că este optimist în privinţa viitoarelor discuţii dintre SUA şi Coreea de Nord, adăugând că este de părere că acestea vor fi productive, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Sursă foto: Mediafax

”Cred că sunt suficiente motive de optimism în privinţa negocierilor şi cred că discuţiile vor fi productive”, a declarat secretarul american al Apărării.

Mattis a adăugat că SUA nu şi-au modificat poziţia militară faţă de Coreea de Nord, după anunţul liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-un, privind suspendarea testelor balistice şi nucleare.

Declaraţiile lui Mattis vin la patru zile după ce Kim Jong-un a anunţat că ţara sa nu va mai efectua teste nucleare sau balistice şi va închide un poligon nuclear din nordul ţării. Anunţul suspendării programului nuclear a fost făcut la şedinţa plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, cu o săptămână înaintea întâlnirii dintre Kim Jong-un şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Ulterior, liderul regimului de la Phenian va avea o întâlnire şi cu preşedintele SUA, Donald Trump.