06 septembrie 2019

Jeremy Corbyn, discuţii despre alegeri şi problemele Brexit cu aliaţii săi

Bianca Pavaluca

Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei din Marea Britanie, va organiza o conferinţă telefonică cu reprezentanţi ai altor partide de opoziţie, pentru a discuta despre evitarea unui Brexit fără Acord şi posibilele alegeri anticipate, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Reprezentanţii opoziţiei doresc să stabiliească strategia comună pe care o vor aborda la votul de luni privind organizarea de alegeri anticipate.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va adresa luni Parlamentului o cerere de organizare a alegerilor anticipate, cel mai probabil la jumătatea lunii octombrie.

Partidele de opoziţie sunt îngriorate de faptul că organizarea alegerilor anticipate în luna octombrie îi va permite lui Johnson să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.