05 aprilie 2018

Jens Stoltenberg: NATO nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării cu Rusia

Teodora Marinescu

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că alianţa nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării cu Rusia, pe fondul atacului neurotoxic ce l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, relatează site-ul postului France 24.

Sursă foto: Mediafax

"Nu ne dorim o nouă cursă a armelor, aşa că ne concentrăm asupra modului de a răspunde într-un mod ferm, puternic şi previzibil, dar în acelaşi timp măsurat şi defensiv", a declarat Jens Stoltenberg în timpul unei vizite în Ottawa.

"Nu ne dorim un alt Război Rece", a adăugat acesta, după ce a fost întrebat dacă NATO ia în considerare impunerea unor noi sancţiuni asupra Rusiei.

Marea Britanie, Uniunea Europeană şi SUA susţin că responsabilitatea Rusiei în atacul asupra fostului spion este singura explicaţie plauzibilă şi au cerut Moscovei să răspundă la toate întrebările în legătură cu acest caz. Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anunţat că Londra are dovezi potrivit cărora Rusia a dezvoltat agentul neurotoxic "Novichok", folosit asupra lui Serghei şi a Iuliei Skripal.

"Vom continua să depunem eforturi pentru a avea o relaţie mai constructivă cu Rusia", a mai declarat Stoltenberg.