01 august 2018

Jean-Claude Juncker se va deplasa din nou în SUA în toamnă, pentru negocieri cu Donald Trump

Mihai Draghici

Sursă foto: Mediafax

Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene, se va deplasa din nou în Statele Unite, în toamnă, pentru negocieri cu preşedintele Donald Trump pe tema relaţiilor comerciale, a anunţat miercuri Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, citat de postul France Info.

"Jean-Claude Juncker va avea mandat din partea statelor membre ale Uniunii Europene pentru a negocia, în toamnă, cu Statele Unite", a declarat Jean-Yves Le Drian.

Donald Trump şi Jean-Claude Juncker au stabilit, în cursul întrevederii de la Washington, reducerea tensiunilor comerciale între Statele Unite şi Uniunea Europeană şi lansarea unor negocieri în sensul unui acord de liber-schimb. Deocamdată, data începerii negocierilor formale nu a fost anunţată.

"De ce l-a primit preşedintele Trump pe Jean-Claude Juncker după ce a declarat tot răul pe care îl gândea despre unitatea europeană? Realitatea este că după ce Statele Unite au impus drepturi vamale pentru oţel şi aluminiu, Europa a reacţionat în determinat şi unitar. Contramăsurile au perturbat activităţile economice în Statele Unite. Şi, în această situaţie, Jean-Claude Juncker s-a deplasat la Washington şi a obţinut un armistiţiu în războiul comercial. Noile măsuri, în special cele în domeniul auto, nu vor fi aplicate deocamdată", a subliniat Jean-Yves Le Drian.