16 august 2018

Jandarmeria prezintă într-un filmuleţ succesiunea violenţelor din Piaţa Victoriei de pe 10 august

Firuta Flutur

Reprezentanţii Jandarmeriei Română au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un filmuleţ de 11 minute în care prezintă succesiunea "evenimentelor şi a agresiunilor repetate asupra forţelor de ordine" la mitingul de pe 10 august.

Tot pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, a fost postată o înregistrare care arată "modul de intervenţie al forţelor de ordine publică din Uniunea Europeană şi Statele Unite, în situaţii de restabilire a ordinii de drept".

Laurenţiu Cazan, coordonatorul jandarmilor la protestul din 10 august, a spus că îşi cere scuze faţă de persoanele care au suferit „în mod gratuit” în urma intervenţiei forţelor de ordine, acesta subliniind că nu a luat o decizie în privinţa unei demisii şi că nici nu are ce să-şi reproşeze.

„Îmi cer scuze faţă de toţi cei care au toţi cei suferit în mod gratuit de pe urma intervenţiei Jandarmeriei. Astfel de situaţii sunt analizate punctual. (...) Îmi asum tot ce s-a întâmplat în piaţă.”, a declarat maiorul Laurenţiu Cazan, la TVR 1.

Întrebat dacă îşi va da demisia, acesta a răspuns: „Mă gândesc la toate variantele, însă nu simt nicio presiune. Nu am avut nicio presiune asupra mea. Nu am luat nicio decizie”.