25 martie 2019

ITV:May le-a spus mai multor parlamentari că va demisiona

Mircea Olteanu

(Adaugă informaţii)

Premierul britanic Theresa May le-a spus mai multor parlamentari pro-Brexit, inclusiv foştilor miniştri Boris Johnson şi David Davis, că va demisiona dacă aceştia vor vota în favoarea acordului Brexit negociat de Guvernul de la Londra cu UE, potrivit jurnalistului Robert Peston de la postul ITV.

"Theresa May le-a spus lui Boris Johnson, Iain Duncan Smith, Steve Baker, Jacob Rees Mogg, David Davis şi altora că va demisiona dacă vor vota pentru acordul ei", susţine jurnalistul Robert Peston, precizând că a primit această informaţie de la o sursă "credibilă".

"Însă nu a oferit niciun detaliu. Aşa că nu este prea multă încredere că va şi demisiona", a adăugat Peston.

Camera Comunelor a respins de două ori Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

Theresa May s-a întâlnit duminică cu mai mulţi parlamentarii la reşedinţa guvernamentală de la Chequers, în încercarea de a găsi o soluţie la impasul privind procesul Brexit.

"Întrevederea a abordat o gamă de chestiuni, inclusiv dacă există suficient sprijin în Camera Comunelor pentru a supune săptămâna aceasta la vot (acordul)", a declarat un purtător de cuvânt al premierului May, informează agenţia de ştiri Reuters.

Potrivit reporterului Alex Wickham de la Buzzfeed, parlamentarii pro-Brexit i-au spus Theresei May că ar trebui să anunţe când va demisiona dacă vrea ca acordul ei să fie ratificat.