03 mai 2018

Israelul avertizează că va reacţiona dacă sistemele de apărare antiaeriană din Siria vor fi îndreptate împotriva sa

Marian Avram

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a declarat, joi, că ţara sa va reacţiona în cazul în care sistemele de apărare antiaeriană din Siria vor fi îndreptate împotriva Israelului, relatează site-ul Ynetnews.

”Nu vrem o confruntare cu Rusia şi nu intenţionăm să ne amestecăm în afacerile sale interne, însă dacă sistemele de apărare antiaeriană din Siria vor fi îndreptate împotriva noastră, vom reacţiona”, a avertizat Lieberman.

Anterior, ministrul israelian al Apărării, a avertizat că ţara sa va distruge orice sistem antirachetă instalat de Rusia în Siria dacă acestea vor ataca avioane israeliene. Declaraţiile lui Lieberman au fost făcute în contextul în care Moscova analizează posibilitatea de a livra sisteme de apărare antirachetă S-300 către Siria.

În privinţa documentelor prezentate de premierul israelian Benjamin Netanyahu legate de Iran, Lieberman a afirmat că acestea ”scot în evidenţă că Iranul a căutat în mod activ să-şi dezvolte nu numai resursele de uraniu, ci şi armele nucleare”.