29 ianuarie 2024

Israelul a distrus un comandament al Gardienilor Revoluţiei din Iran din apropiere de Damasc, capitala Siriei

Florin Jipa

Apărarea aeriană siriană a fost activată luni dimineaţă pe fondul unui presupus atac israelian în vecinătatea Damascului, a informat presa arabă, conform Jarusalem Post.

Sursă foto: X - Atac Israel asupra Siriei

Explozii au fost detectate în apropierea complexului Sayyeda Zeinab de la periferia capitalei siriene.  Mass-media arabă a raportat că zonele de la sud de Damasc au fost vizate din cauza unei clădiri folosită pe post de comandament de IRGC (Corpul Gardienilor Revoluţiei din IRAN).

Loviturile aeriene au distrus complet clădirea Forţei Quds a IRGC, a informat presa arabă.  Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităţilor siriene şi nicio declaraţie în mass-media de stat.

Nici oficialităţile israeliene nu au comentat după acest atac.

Doi membri ai Gărzilor Revoluţionare Iraniene, cu grad de general, care au servit drept consilieri militari în Siria au fost ucişi în noiembrie într-un atac israelian, a raportat mass-media de stat iraniană, fiind primele victime iraniene raportate în timpul războiului în curs de desfăşurare din Gaza.

Se aşteaptă şi reacţia SUA împotriva grupărilor susţinute de Iran, după ce trei militari au fost ucişi şi alţii 34 răniţi într-un atac din nord-estul Iordaniei.