13 ianuarie 2019

Israelul a descoperit toate tunelurile folosite de militanţii Hezbollah pentru a trece din Liban

Teodora Marinescu

Israelul a descoperit toate tunelurile folosite de membrii grupării Hezbollah pentru a trece graniţa din Liban, iar acum plănuieşte să îşi ducă la capăt operaţiuniile privind distrugerea acestora, a informat duminică un purtător de cuvânt al forţelor armate, relatează site-ul postului France 24.

Sursă foto: Mediafax

"Am găsit un nou tunel pe care Hezbollah îl foloseşte pentru a trece din Liban în Israel", a declarat locotenent-colonelul Jonathan Conricus pentru reporteri.

"Potrivit serviciilor noastre de informaţii şi descoperirilor noastre privind această situaţie, nu mai există niciun tunel pentru a trece din Liban în Israel", a adăugat acesta.

Ultimul tunel, descoperit sâmbătă, începea de la localitatea libaneză Ramhey, care se află la aproxmativ 800 de metri de Israel, a mai adăugat Armata. Acesta era contruit la 55 de metri sub pământ.

Conricus a informat că acesta va fi distrus în viitoarele zile.

"Ne-am îndeplinit scopul (de a expune şi distruge toate tunelurile din Liban) pe care l-am setat de la început", a mai declarat Conricus.

Forţele de securitate israeliene au lansat în luna decembrie operaţiunea Scutul Nordului care are drept obiectiv să distrugă tunelurile clandestine spre Israel săpate de militanţii organizaţiei islamiste Hezbollah din Liban.