03 iunie 2018

Israelul a atacat ţinte Hamas din Fâşia Gaza, după ce militanţii palestinieni au lansat proiectile

Mircea Olteanu

Forţele aeriene israeliene au atacat 15 obiective ale mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, după ce sistemul antiaerian israelian Iron Dome a interceptat proiectile lansate de militanţi din regiunea palestiniană, informează site-ul postului Haaretz.

Sursă foto: Mediafax

Un episod de violenţe între militanţii palestinieni din Fâşia Gaza şi Israel, cel mai puternic după războiul din 2014, s-a încheiat miercuri dimineaţa, în urma unui armisitiţiu mediat de către Egipt.

Potrivit autorităţilor militare de la Tel Aviv au comunicat că unele din obiectivele vizate de aviaţia israeliană sunt depozite şi unităţi de producţie de armament.

Israelul a transmis că un proiectil de mortier a fost interceptat de sistemul Iron Dome. Nu există informaţii că în urma tirului de mortiere s-ar fi produs pagube materiale ori victime.

Surse palestiniene au declarat pentru Haaretz că mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, încearcă să afle cine a declanşat bombardamentul cu mortiere şi suspectează că este vorba de o grupare militantă care nu acceptă armistiţiul cu Israelul.