05 august 2019

Iranul: Petrolierul sechestrat aparţinea Irakului

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Teheran a transmis că petrolierul sechestrat de către Gardienii Revoluţiei în Golful Persic aparţinea autorităţilor irakiene, conform agenţiei de presă IRNA, citată de Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Petrolierul capturat miercuri pentru transportul ilegal de petrol în alte ţări era o navă irakiană”, au transmis Gardienii Revoluţiei.

Gardienii Revoluţiei din Iran au confirmat că au capturat un nou petrolier străin în Golful Persic, după ce acesta ar fi încercat să transporte petrol în ţările arabe. Un purtător de cuvânt pentru Gardienii Revoluţiei a declarat pentru presa iraniană că petrolierul a fost confiscat la data de 31 iulie.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei. Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan". Marea Britanie şi Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.