MAS Raport SpecialLEVANT: Orientul Mijlociu si Africa de Nord

Raport săptămânal NATO - UE LEVANT Balkanii de Vest Regiunea Mării Negre

Iranul opreşte de urgenţă singura centrală nucleară, după un discurs al noului premier al Israelului

Ştefan Ionescu

Centrala nucleară iraniană Bushehr a fost oprită de urgenţă, duminică, pentru 3-4 zile, conform unui oficial al companiei electrice Tavanir, Gholamali Rakhshanimehr. În aceeaşi zi, noul premier al Israelului, Naftali Bennett, a transmis că răbdarea Israelului cu duşmanii se epuizează şi a ameninţat cu măsuri pentru oprirea programului nuclear iranian.

Sursă foto: Mediafax

Singura centrală nucleară a Iranului a fost oprită de urgenţă, situaţie care ar putea cauza pene de curent în republica islamică, notează .channelnewsasia.com..

Este pentru prima data când s-a apelat la această procedură, care a fost anunţată la scurt timp după o ameninţare a noului premier israelian. Naftali Bennett a avertizat duşmanii ţării că nu va mai tolera atacuri.

NAFTALI BENNETT premierul Israelului: Duşmanii noştri vor învăţa regulile: nu vom tolera violenţa, nu vom tolera ploile (de rachete, n.red.), nu vom avea înţelegere şi nu vom tolera rebelii, răbdarea noastră se epuizează.

Duşmanii Israelului în regiune sunt organizaţia Hamas, dar şi Iranul, ţară al cărei program nuclear vizează direct Israelul. În ultimul an, mai multe explozii şi incendii misterioase au afectat centrala nucleară iraniană şi au fost puse pe seama sabotajelor Mossadului.