15 septembrie 2019

Iranul ameninţă că bazele şi aeronavele americane din regiunea Golfului Persic se află în raza de acţiune a rachetelor sale

Bianca Pavaluca

Un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran a declarat duminică dimineaţa că bazele militare şi aeronavele Statelor Unite din regiune se află în raza de acţiune a rachetelor balistice iraniene, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Declaraţiile comandantului au fost făcute în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul că a efectuat atacurile asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită, amplificând conflictele din Orientul Mijlociu.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, a declarat că gruparea revendică atacurile.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atacurilor cu drone de sâmbătă dimineaţă din Arabia Saudită şi a acuzat Teheranul că mimează diplomaţia.

„Oricine ar trebui să ştie că bazele şi aeronavele americane pe o distanţă de 2.000 de kilometri în jurul Iranului se află în raza de acţiune a rachetelor noastre”, a declarat Hajizadeh, liderul forţelor aerospaţiale ale Gardienilor Revoluţiei.

De asemenea, comandantul a transmis că Iranul a fost mereu pregătit pentru un război, conform agenţiei de presă semi-oficiale Tasnim.