07 mai 2019

Iohannis mesaj către Europa: Să avem la Sibiu o declaraţie foarte optimistă în prag de alegeri europene/ "Declaraţia de la Sibiu”

Laura Buciu

Preşedintele Klaus Iohannis spune că îşi doreşte ca după Summit-ul din 9 mai liderii europeni să aibă „o declaraţie foarte optimistă în prag de alegeri europene”, care speră să se numească ”Declaraţia de la Sibiu”. Despre fostul său birou din Primărie, Iohannis a spus că va folosit pentru întâlniri.

Sursă foto: Mediafax

Întrebat despre pregătirile pentru Summit-ul din 9 mai şi despre fostul său birou de primar din Primărie, Klaus Iohannis a răspuns că acesta „este foarte bine pregătit pentru întâlnirile bilaterale” care vor fi organizate.

„Liderii au spaţii la dispoziţie şi în Primărie pentru întâlniri bilaterale, toate birourile de la etajul întâi sunt libere pentru întâlniri”, a declarat preşedintele.

Întrebat care este mesajul său pentru Europa, Klaus Iohannis a răspuns: „Mesajul nostru este unul foarte clar, este mesajul pe care l-am repetat de foarte multe ori: eu îmi doresc şi împreună cu mine toţi românii o Uniune Europeană puternică, integrată, orientată spre cetăţean, care garantează şi securitatea cetăţeanului, permite aprofundarea pieţei unice şi care este generatoare şi de bunăstare şi de securitate pentru fiecare cetăţean. Sigur, lucrurile vor fi mult mai bine detaliate în ceea ce sper că se va numi <Declaraţia de la Sibiu>, pe care o pregătim şi care va fi pusă în discuţie joi, iar după aceea va fi dată şi publicităţii. Eu mi-aş dori (...) să avem o declaraţie foarte optimistă în prag de alegeri europene. Uniunea Europeană a parcurs şi a rezolvat atâtea crize şi cred că este nevoie de un mesaj de optimism orientat spre viitor şi care arată că noi, liderii, suntem dispuşi să mergem mai departe, să generăm ce promitem”.

Klaus Iohannis verifică la Sibiu stadiul pregătirilor pentru Summit.