04 noiembrie 2018

Inundaţii în Italia: Mai mult de 12 morţi după furtunile din Sicilia

Mihai Draghici

Cel puţin 12 persoane au murit, în ultimele 24 de ore, în urma inundaţiilor produse în apropierea oraşului Palermo, pe Insula italiană Sicilia, afirmă surse citate de postul RAI News.

Sursă foto: Mediafax

Nouă persoane din două familii au murit după ce o viitură a afectat o zonă situată între localităţile Altavilla Milicia şi Casteldaccia, în apropierea autostrăzii între oraşele Palermo şi Catania.

Casa în care se aflau cele nouă persoane a fost distrusă de o viitură produsă pe Râul Milicia, după ploile abundente de sâmbătă. Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între un an şi 65 de ani.

Trei persoane din aceleaşi familii au scăpat cu viaţă pentru că se aflau în afara casei.

Un alt bărbat a murit în urma inundaţiilor produse în localitatea siciliană Vicari. O altă persoană, un medic de 40 de ani, este dată dispărută între localităţile Ficuzza şi Corleone.

Alte două persoane, un cuplu de turişti germani, au murit în urma inundaţiilor din zona Cammarata, în provincia siciliană Agrigento.

Inundaţii de amploare s-au produs şi în nord-estul Italiei, în principal în zona Belluno şi în Veneţia. Alerte de inundaţii sunt în vigoare în regiunile Emilia-Romagna, Calabria şi Sardinia.

În urmă cu câteva zile, alte 17 persoane au murit în urma intemperiilor din nordul Italiei.