29 ianuarie 2021

Institul Cantacuzino, bilanţ la un an de pandemie: a realizat peste 150.000 de teste. În 2021, Institutul va primi 10 milioane de euro, conform ministrului Ciucă

Florin Jipa

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seara, la emisiunea Punctul de întâlnire a jurnalistului Radu Tudor că Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino" va primi, în anul 2021,10 milioane de euro.

Sursă foto: MApN

Ciucă a precizat că la Cantacuzino s-au realizat 151.019 teste, iar acesta funcţionează ca depozit central pentru vaccinurile anti-COVID-19.

De asemenea, ministrul Ciucă a arătat că 440 de militari lucrează în fiecare zi la DSP-uri pentru a prelua apeluri telefonice.

„Suntem în măsură să suplimentăm cu 200 de oameni pentru a facilita procesul de înscriere şi de a furniza informaţii, dacă este nevoie,” a mai spus Nicolae Ciucă.

„La Institutul Cantacuzino am reuşit să organizăm depozitul central. Mai avem 6 centre regionale în ţară, la spitale militare, de unde distribuim în restul centrelor de vaccinare. De la jumătatea lunii februarie se va mări numărul vaccinurilor Pfizer la 193.000, la care se vor adăuga şi cele de la Moderna şi Astra Zeneca. Vom merge în fiecare sat unde românii vor să fie vaccinaţi,” a mai declarat Nicolae Ciucă.

Institutul Cantacuzino a fost salvat de MApN prin preluare de la Ministerul Sănătăţii şi este în plin proces de transformare.

Conform unei declaraţii de anul trecut a minstrului Ciucă, în 2021 se va începe realizarea aici a vaccinului Trivalent.

Citeşte şi:

Ciucă despre Institutul Cantacuzino: va scoate pe piaţă un supliment alimentar până la sfârşitul anului. Când va fi gata şi un vaccin