14 septembrie 2023

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ruse a fost convocat miercuri la MAE

Cosmin Pirv

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Ruse a fost convocat miercuri la MAE, după ce autorităţile române au găsit în judeţul Tulcea noi fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă în Ucraina.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit unui comunicat al MAE, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Luminiţa Odobescu, miercuri, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat din nou la sediul Ministerului Afacerilor Externe la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Secretarul de stat Iulian Fota a transmis protestul ferm faţă de violarea din nou a spaţiului aerian al României şi a cerut părţii ruse să înceteze imediat atacurile împotriva populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene inclusiv cele de la frontiera cu România.

De asemenea, a solicitat respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României.

„Secretarul de stat a condamnat cu fermitate aceste atacuri, care generează inclusiv riscuri de securitate pentru cetăţenii români şi care afectează siguranţa transporturilor pe Dunăre şi prin Marea Neagră. Aceste atacuri asupra civililor şi infrastructurii civile sunt ilegale şi considerate crime de război”, transmite MAE.