MAS Raport SpecialLEVANT: Orientul Mijlociu si Africa de Nord

Raport săptămânal NATO - UE LEVANT Balkanii de Vest Regiunea Mării Negre

Infanteriştii marini americani au terminat mai devreme exerciţiul din Kuweit din cauza „evenimentelor emergente". O unitate expediţionară de 3.000 de militari se îndreapră către Marea Arabiei

Florin Jipa

Infanteriştii marini americani de la Unitatea 26 Expediţionară, capabili de misiuni pentru operaţii speciale, au plecat mai devreme de la un exerciţiu programat cu Kuweitul din cauza evenimentelor emergente. A primit ordin să se întoarcă pe nava amfibie de asalt USS Bataan şi pe nava de debarcare USS Carter Hall, arată Marina SUA într-un comunicat.

Sursă foto: USMC

Grupul Amfibiu Bataan format din USS Bataan (LHD-5), USS Carter Hall (LSD-50) şi, de asemenea, aproximativ 3.000 de infanterişti marini din Unitatea 26 Expediţionară se află acum în largul coastei Bahrainului şi se îndreaptă spre Marea Arabiei pentru a „se pregăti pentru sarcini suplimentare ca urmare a evenimentelor emergente", conform căpitanului Angelica White, purtătorul de cuvânt al unităţii.

Vineri pleacă spre Orientul Mijlociu şi al doilea portavion american, Dwight Eisenhower, în fruntea unei grupări de nave. În Estul Mării Mediterane a ajuns de miercuri şi portavionul USS Gerald Ford alături de un crucişător şi patru distrugătoare.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat foarte serios ţările din regiune, în special Iranul, să nu profite de slăbiciunea de moment a Israelului şi să atace, sugerând că Statele Unite vor interveni în acest caz.