26 februarie 2019

India a efectuat raiduri aeriene împotriva militanţilor pakistanezi Jaish-e-Mohammad

Teodora Marinescu

India a efectuat marţi atacuri aeriene împotriva militanţilor pakistanezi, pe fondul unui atentat revendicat la începutul lunii februarie de mişcarea Jaish-e-Mohammad, în urma căruia au murit peste 40 de agenţi de poliţie din Kashmirul indian, relatează site-ul postului BBC.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul indian de Externe, Vijay Gokhale, a declarat că atacurile au vizat ţinte din Balakot, însă nu este clar încă dacă au fost efectuate în Pakistan sau în regiunea Kashmir. Oficialul indian a mai informat că mai mulţi militanţi au fost ucişi.

Cel puţin 300 de militanţi pakistanezi ai grupării Jaish-e-Mohammad au murit în urma unor atacuri aeriene efectuate de India, a informat marţi o sursă din cadrul Guvernului indian, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mişcarea reprezintă o escaladare a ostilităţilor între cele două state vecine.

Gokhale a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că India vizează mişcarea pakistaneză, Jaish-e-Mohammad, considerată teroristă de Islamabad.

Potrivit agenţiei Reuters, forţele armate pakistaneze au confirmat că India a efectuat atacuri aeriene, însă a adăugat că "infrastructura nu a fost afectată".

Agenţia Naţională de Investigaţie (ANI) din India a anunţat luni că a identificat proprietarul maşinii folosite în atacul cu bombă asupra unui convoi militar comis în Kashmirul Indian.

Cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian pe 14 februarie, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majoritar musulmană.