26 februarie 2024

Incident la Salonul Aeronautic din Singapore: vizitatorii chinezi nu au avut acces la avionul militar Airbus

Petru Mazilu

Vizitatorii chinezi nu au avut acces la avionul militar Airbus. Incidentul s-a produs la Salonul Aeronautic din Singapore. Acesta a stârnit numeroase reacţii, iar compania a prezentat scuze.

Sursă foto: X

Vizitatorii din China de la un evenimentul din Singapore susţin că li s-a interzis accesul la un avion militar Airbus, potrivit BBC. Informaţia a devenit virală pe reţelele sociale din China, atragând critici la adresa Airbus şi a armatei germane care deţine avionul.

Airbus a transmis că îi pare rău pentru „orice inconvenient cauzat”. Se pare că mai mulţi turişti au fost legitimaţi şi li s-a explicat că nu pot intra în avion din cauza „restricţiilor militare”.

Aeronava expusă la Singapore este prezentată de Airbus drept cel mai avansat avion de transport militar. Potrivit producătorului, avionul poate să transporte trupe pe piste de aterizare împrovizate de pe câmpul de luptă, să ducă echipamente mari şi să realimenteze în aer alte aeronave.

Incidentul are loc pe fondul preocupărilor europene tot mai mari cu privire la accesul statului chinez la tehnologia militară occidentală.

Singapore Airshow este una dintre cele mai mari expoziţii de aviaţie comercială şi militară din regiune.