13 septembrie 2023

În urma atacului ucrainean asupra şantierului naval din Sevastopol, au fost avariate nava Minsk şi submarinul Rostov-on-Don

Andreea Soare

Presa rusă scrie că, în urma atacului ucrainean cu rachete asupra şantierului naval din Sevastopol, au fost avariate nava Minsk şi submarinul Rostov-on-Don. Informaţia a fost confirmată de informaţiile militare ucrainene şi de ministerul rus al apărării.

Sursă foto: Mihail Ravozaiev/Telegram

Ambele nave ruseşti se aflau, în noaptea dintre 12 şi 13 septembrie, la doc, unde ruşii făceau reparaţii la ele. Costul submarinului Rostov-on-Don, lansat la apă în 2014, ar ajunge undeva la 300 de milioane de dolari.

Potrivit informaţiilor apărute în spaţiul online, ucrainenii ar fi folosit rachetele Storm Shadow, primite de la Marea Britanie.

„Au fost provocate pagube la şantierul de reparaţii S. Ordzonikidze, în oraşul Sevastopol, în special la echipamentele militare. Când vine vorba despre nave, putem confirma că o navă şi un submarin au fost avariate”, a spus un oficial ucrainean pentru BBC, miercuri dimineaţă.

Rusia a confirmat că două nave treceau printr-un proces de reparaţii la centrul Sevmorzavod în timpul atacului şi că au fost avariate.

„În urma atacului inamicului cu rachete de croazieră, două nave care erau în curs de reparare au fost avariate”, a transmis ministerul pe contul oficial de Telegram.

Moscova susţine că Ucraina a lansat 10 rachete de croazieră şi trei drone marine împotriva şantierului din Crimeea, folosit de Flota Rusă din Marea Neagră.

Guvernatorul din Sevastopol, Mihail Ravozaiev, a transmis miercuri dimineaţă că sunt 24 de victime în urma atacului care a avut loc la 3 dimineaţa.