05 august 2019

Imran Khan: Este momentul potrivit ca preşedintele Trump să medieze situaţia din Kashmir

Teodora Marinescu

Sursă foto: Mediafax

Tensiunile între India şi Pakistan privind regiunea Kashmir ar putea transformat întreaga situaţie într-o criză regională şi acesta este momentul potrivit ca preşedintele american Donald Trump să medieze conflictul, a declarat duminică premierul pakistanez Imran Khan, relatează Reuters.

Afirmaţiille lui Khan au fost făcute la o zi după ce Pakistanul a acuzat India că omorât doi civili şi a rănit alţi 11 într-un atac cu bombe desfăşurat în regiunea Kashmir. India a negat aceste acuzaţii.

"Preşedintele Trump s-a oferit să medieze situaţia din Kashmir. Acesta este momentul potrivit deoarece situaţia se deteriorează şi au loc noi acţiuni agresivă din partea forţelor indiene", a declarat Khan.

"Tensiuniule aceastea au potenţialul de a se transforma într-o criză regională", a declarat Khan.

Situaţia în Kashmir, regiune disputată de India şi Pakistan, continuă să fie foarte tensionată, mai ales după ce un atac sinucigaş a ucis 42 de soldaţi indieni în februarie, în Pulwama. Autorităţile indiene au învinuit Islamabadul că protejează gruparea armată Jaish-e-Muhammad, care a revendicat atacul, şi a lansat un raid aerian pe teritoriul Pakistanului, mişcare care a adus cele două puteri nucleare aproape de un nou război.