28 august 2018

Hassan Rouhani promite să învingă oficialii „anti-iranieni” de la Casa Albă

Marinela Sarbu

Iranul va depăşi sancţiunile recent reimpuse de SUA împotriva Teheranului, a declarat marţi preşedintele Hassan Rouhani in cadul unei şedinţe parlamentare, spunând ca guvernul său va învinge orice complot occidental împotriva Republicii Islamice, informează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Parlamentul l-a convocat pentru prima dată pe Rouhani să răspundă la întrebări referitoare la creşterea economică slabă şi la creşterea şomajului, însă Rouhani a spus că problemele au început doar atunci când Washingtonul a reimpus sancţiuni asupra Teheranului.

Preşedintele american Donald Trump s-a retras în luna mai dintr-un acord care ridica sancţiunile împotriva Teheranului, în urma unor acuzaţii asupra programului său nuclear.

Washingtonul a impus o nouă rundă de sancţiuni în august, care vizează comerţul cu aur şi alte metale preţioase din Iran, cumpărările de dolari americani şi industria de automobile. O nouă rundă de sancţiuni care va fi impusă în noiembrie vizează vânzările de petrol iraniene.

"Vreau să asigur populaţia iraniană că nu vom permite să reuşească complotul american împotriva Republicii Islamice", a declarat Rouhani într-o emisiune transmisă în direct la televiziunea de stat.

"Nu vom lăsa această grămadă de anti-iranieni de la Casa Albă să fie capabili să comploteze împotriva noastră", a adăugat acesta.