14 martie 2019

Hammond: UE ar vrea o perioadă lungă de amânare a Brexit

Bianca Pavaluca

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a declarat joi că există posibilitatea ca Uniunea Europeană să dorească o amânare de lungă durată a Brexit, dacă guvernul Marii Britanii cere prelungirea Articolului 50, relatează Reuters.

„Nu avem lucrurile sub control, iar Uniunea Europeană a semnalat că va accepta o amânare de scurtă durată în cazul în care avem un acord pregătit”, a declarat Hammond într-un interviu pentru publicaţia Sky News.

„Dacă nu avem un acord, dacă încă discutăm cum e mai bine să procedăm, este foarte posibil ca Uniunea Europeană să insiste asupra unei perioade de amânare mai lungi”, a adăugat ministrul britanic.

De asemenea, Hammond a transmis că soluţia pentru depăşirea impasului în care se află Brexitul se află în mâinile parlamentarilor, care trebuie să facă un compromis.

„Avem datoria de a asigura evoluţia ţării, ceea ce înseamnă că va trebui să facem compromisuri. Nimeni nu va obţine ideea ideală de Brexit”, a adăugat ministrul.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat miercuri seară că va propune oficial Camerei Comunelor o moţiune care prevede amânarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

"Voi propune o moţiune care va prevedea prelungirea pentru scurt timp, în mod limitat, tehnic, a negocierilor cu UE, dacă nu se va aproba un acord până la sfârşitul lunii martie", a declarat Theresa May.