22 octombrie 2018

Guvernatorul palestinian al Ierusalimului şi şeful Serviciului de Informaţii palestinian din Ierusalim au fost arestaţi

Bianca Pavaluca

Autorităţile israeliene au arestat doi oficiali ai Autorităţii Palestiniene suspecţi că au participat la răpirea unui rezident palestinian din Ierusalim, a declarat duminică avocatul celor doi, citat de Euronews.

Sursă foto: Mediafax

Cei doi bărbaţi luaţi în custodia poliţiei israeliene sunt Adnan Gheith, guvernatorul palestinian al Ierusalimului şi Jihad Al-Faqeeh, şeful Serviciului de Informaţii palestinian din Ierusalim.

Oficialii sunt suspectaţi că au asistat la răpirea unui bărbat din Ierusalim în urmă cu două săptămâni, acesta fiind momentan reţinut de către Autoritatea Palestiniană în West Bank. Cei doi neagă acuzaţiile.

Autoritatea Palestiniană a condamnat arestarea celor doi oficiali, numind-o „răpire”, dar nu a oferit comentarii privind acuzaţiile aduse. Saeb Erekat, înalt oficial palestinian, a emis un comunicat prin care cere eliberarea lui Gheith şi a lui Al-Faqeeh.

Conform informaţiilor apărute în presa israeliană, bărbatul răpit în urmă cu două săptămâni avea cetăţenie dublă, israeliană şi americană.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite în Israel a ţinut o conferinţă de presă pe acest subiect, dar nu a detaliat, invocând motive de confidenţialitate: „Am luat la cunoştinţă că un cetăţean american a fost reţinut de către Autoritatea Palestiniană. Când un cetăţean american este încarcerat sau reţinut în afara ţării, Departamentul de Stat ia măsuri pentru a oferi asistenţă consulară”.