12 iunie 2019

Grupul PPE din cadrul Parlamentului European va susţine noul Guvern format în Republica Moldova

Marinela Sarbu

Grupul PPE din Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova, care potrivit acestuia, este unul legitim şi a fost învestit respectând toate legile din Republica Moldova şi toate normele democratice internaţionale, relatează Unimedia.

Sursă foto: Mediafax

”Guvernul condus de Maia Sandu este un guvern legitim şi a fost învestit respectând toate legile din Republica Moldova şi toate normele democratice internaţionale”, se arată într-un comunicat al PPE.

”Blocul ACUM este partenerul Partidului Naţional Liberal în Republica Moldova, Blocul ACUM este partenerul PPE în Republica Moldova şi Blocul ACUM este singura forţă politică proeuropeană care poate aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană”, potrivit documentului.

”Republica Moldova este o ţară în vecinătatea imediată a Uniunii Europene, o ţară cu care UE are un acord de asociere şi tocmai de aceea UE susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova”, mai notează comunicatul.

Aceasta a fost concluzia dezbaterii foarte importante despre situaţia din Republica Moldova pe care am purtat-o în această dimineaţă în şedinţa Grupului PPE”, adaugă comunicatul.

Totodată, Comisia Internaţională a Juriştilor anunţă că salută decizia secretarului seneral al Consiliului Europei de a apela la Comisia de la Veneţia cu rugămitea de publica urgent opinia referitor la criza constituţonală din Moldova.

Şi Consiliul Uniunii Avocaţilor şi-a exprimat „îngrijorarea faţă de hotărârile adoptate de către autoritatea de jurisdicţie constituţională, deoarece în calitate de garant al supremaţiei Constituţiei, nu a asigurat realizarea principiului separării şi buna funcţionare a puterilor în stat, dând dovadă de lipsă de independenţă în procesul de luare a deciziilor”.

UE, SUA şi Federaţia Rusă au anunţat că recunosc Parlamentul şi Guvernul de la Chişinău.