17 ianuarie 2019

Gruparea teroristă Al-Shabaab susţine că atentatul din Kenya este o reacţie la decizia lui Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

Mircea Olteanu

Gruparea fundamentalistă somaleză Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, susţine că a comis atentatul din Nairobi, Kenya, soldat cu cel puţin 21 de morţi, ca reacţie la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului.

Sursă foto: Mediafax

"Mujahedini au efectuat această operaţiune ... (ca) un răspuns la la remarcile ignorante ale preşedintelui american Donald Trump şi la declararea de către el a Al-Quds (Ierusalim) drept capitală a Israelului", se arată într-un comunicat al grupării fundamentaliste, informează cotidianul The Times of Israel.

În urma atentatului care a vizat un complex hotelier din Nairobi au fost ucise cel puţin 21 de persoane, inclusiv un american, supravieţuitor al atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, şi un britanic, au anunţat autorităţile.

Atentatul a început marţi după-amiază şi a fost nevoie de peste 20 de ore pentru ca forţele de securitate să îi elimine pe cei cinci atacatori.

Donald Trump a generat controverse ample după decizia din decembrie 2017 de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului şi prin mutarea sediului ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.