18 martie 2023

Grecia a descoperit un spion rus: furase identitatea unei fete care a murit în 1991

Daniel Contescu

Maria Tsalla a părăsit Atena pe 4 ianuarie, urcându-se într-un zbor spre Moscova. Potrivit informaţiilor greceşti, numele ei real este Irina Alexandrovna Smireva. Cazul a fost aruncat în aer de o anchetă pornită din Slovenia.

Sursă foto: Mediafax

Femeia, 30 de ani, a ajuns în Grecia în anul 2018. Susţinea că a vândut bunurile pe care le avea în Brazilia pentru a începe o nouă experienţă pe pământ elen. Intră în legalitate, arată certificatul de naştere, se înscrie la Primărie şi face lucrurile cum trebuie.

Femeia are resurse financiare, spune că este fotograf, apoi îşi deschide un magazin în cartierul Pangrati al capitalei Atena. Vinde pulovere lucrate manual, bijuterii.

Maria este poliglotă, ştie cel puţin trei limbi, studiază puţin greaca şi duce o existenţă foarte intensă. Are un partener şi foloseşte conturile sociale pentru a face publicitate produselor şi a face cumpărături.

Totul se precipită când poliţia slovenă demască doi autoproclamaţi argentinieni, Maria Munos şi Ludwig Gisch, antreprenori, de fapt agenţi secreti ruşi. O altă pistă apare în America Latină, unde acţionează soţul-coleg al Mariei-Tsalla. 

Maria Tsalla se teme să  nu cumva să fie descoperită şi decide să renunţe la totul. Slovenia a găsit nişte legături periculoase şi a avertizat serviciile greceşti.

Ancheta pleacă de la datele personale. Negustoarea a înşelat pe toată lumea furând identitatea unei fete nou-născute care a murit în decembrie 1991. O tehnică de manual, folosită în timpul Războiului Rece, dar niciodată abandonată.