27 august 2019

Graţiela Gavrilescu: După şedinţa de guvern îmi voi depune demisia

Diana Grigore

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a anunţat, marţi, că îşi va depune demisia imediat după şedinţa de Guvern, care urmează să aibă loc la ora 13:00. 

„Graţiela Gavrilescu - Există viaţă şi dincolo de guvernare. Eu astăzi, după şedinţa de guvern o să îmi prezint demisia. Eu am o vorbă acum sau altădată, acum a fost făcută, deci de astăzi începând drumul trebuie să continue altfel”, a declarat, marţi, Graţiela Gavrilescu.

Despre alianţa ALDE cu Pro România, ministrul Mediului a afirmat că „e un pas, o alianţă electorală pentru susţinerea unui candidat independent”.

„ Fiecare partid îşi va vedea în canmpania aceasta care sunt atribuţiile pentru susţinerea acestui candidat independent, fost europarlamentar Mircea Diaconu”, a adăugat Gavrilescu.

Declaraţiile au fost lansate de ministru în cadrul unui eveniment despre materialele biodegradabile, de la un hipermarket din Capitală.

Guvernul se întruneşte în şedinţă, marţi, de la ora 13:00.

ALDE a decis luni ieşirea de la guvernare şi o alianţă cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat retragerea din Guvern a miniştrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.

De cealaltă parte, premierul Viorica Dăncilă a declarat că social-democraţii au decis să rămână la guvernare şi cataloghează acţiunile ALDE drept o decizie de neînţeles. Şeful Executivului a mai spus că face propuneri de miniştri interimari, după retragerea miniştrilor ALDE.

Astfel, pentru aceste portofolii, Dăncilă a anunţat persoanele că vor fi propuşi următorii miniştri interimari: Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea vicepremier pentru relaţia cu Parlamentul.