19 decembrie 2019

Gheorghe Cosneanu, fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, trecut în rezervă de preşedintele Iohannis

Firuta Flutur

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru trecerea în rezervă din Ministerul Apărării Naţionale a generalui-locotenent- cu trei stele Gheorghe Cosneanu, fost şef al Secţiei Parchetelor Militare, începând cu data de 3 ianuarie 2020, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Sursă foto: Mediafax

În urmă cu o săptămână, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara a generalui maior magistrat Gheorghe Cosneanu, la expirarea mandatului în funcţia de procuror militar şef secţie la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, începând cu data de 4 ianuarie 2020.

Procurorii CSM au avut pe masă şi propunerea de delegare în funcţia de şef de secţie de la Parchetul General, însă aceasta a fost respinsă.

Gheorghe Cosneanu este unul dintre procurorii militari care s-au ocupat de dosarul 10 august 2018.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Cosneanu Gheorghe şi alţi procurori militari pentru nereguli referitoare la dosarul violenţelor din 10 august 2018. Ulterior, Instanţa supremă a decis definitiv că aceştia nu au încălcat legea.