05 octombrie 2018

Germania şi Marea Britanie au semnat un acord de cooperare militară

Mihai Draghici

Germania şi Marea Britanie au semnat vineri un acord de cooperare militară, un semnal că Guvernul de la Londra menţine angajamentul pentru apărarea Europei în pofida impasului negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Unul dintre cele mai puternice atuuri ale Guvernului de la Londra în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE este aşteptarea că naţiunea britanică va continua să joace un rol determinant în securitatea europeană post-Brexit.

Gavin Williamson, ministrul britanic al Apărării, a semnat vineri, în orăşelul german Sennelager, cu omologul său din Germania, Ursula von der Leyen, un acord de cooperare militară britanico-germană.

"Suntem determinaţi să aprofundăm şi să consolidăm relaţiile pentru atingerea obiectivelor comune în materie de apărare şi securitate", se arată în documentul germano-britanic.

Acordul prevede cooperarea între forţele navale, terestre şi aeriene ale celor două ţări, precum şi colaborare în achiziţiile de armament.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a promis menţinerea angajamentului protejării Europei post-Brexit.