13 august 2018

Germania: Sancţiunile impuse de Donald Trump distrug locuri de muncă şi împiedică evoluţia economică

Bianca Pavaluca

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a criticat duminică sancţiunile impuse de preşedintele american Donald Trump, spunând că aceste măsuri distrug locuri de muncă şi împiedică evoluţia economică, iar Uniunea Europeană nu va fi intimidată de asemenea presiuni, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Acest război comercial încetineşte şi distruge creşterea economică. De asemenea, creează noi incertitudini”, a declarat Altmaier, adăgând că cetăţenii au cel mai mult de suferit, din cauza creşterii preţurilor.

„Acordul dintre UE şi SUA ar trebui să fie doar primul pas. Scopul nostru este un comerţ global cu taxe mici, protecţionism puţin şi pieţe deschise”, a adăugat acesta.

„Nu vom lăsa autorităţile de la Washington să dicteze cu cine putem face afaceri şi susţinem menţinerea acordului nuclear, care împiedică Iranul să dezvolte armament nuclear”, a menţionat ministrul.

Statele Unite au declanşat un conflict comercial privind taxele vamale asupra importurilor, menite să protejeze locurile de muncă ale americanilor de practicile incorecte ale ţărilor din Europa, Chinei şi alor puteri mondiale.

Conflictul a fost amplificat de sancţiunile impuse de Donald Trump Administraţiei de la Teheran, care vizează şi companiile europene care fac afaceri cu Iranul.

Uniunea Europeană a impus taxe vamale mai multor bunuri provenite din Statele Unite, după ce acestea au impus taxe pe importurile de oţel şi aluminiu.

Donald Trump a ameninţat că va impune taxe şi importurilor auto, dar a ajuns ulterior la un acord cu UE pentru amânarea acestora.