07 aprilie 2021

Germania a lansat serviciul militar voluntar: „Anul tău pentru Germania”. Peste 9.000 de persoane s-au înscris deja

Florin Jipa

Armata germană a lansat pe 6 aprilie un nou program pentru serviciul militar voluntar intitulat „Anul tău pentru Germania”, în prezenţa ministrului Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, care a susţinut o conferinţă de presă, conform dw.com.

Sursă foto: Profimedia

Programul de pregătire militară, anunţat din vara trecută, a început marţi şi îşi propune ca tinerii să îşi amâne cu un an continuarea studiilor sau începerea unei cariere pentru a se pregăti în cadrul unui „serviciu militar voluntar pentru securitatea patriei”.

Primii 325 de voluntari, printre care 52 de femei, au început marţi pregătirea în cadrul programului care are motto-ul: „Anul tău pentru Germania”.

Conform declaraţiilor ministrului Apărării, instituţia a venit cu acest program deoarece s-a constatat că foarte multe persoane doresc să aibă pregătire militară fără să urmeze o carieră în domeniu.

Până acum s-au înscris peste 9.000 de persoane pentru acest program, din care 20 de procente sunt femei, a mai precizat Annegret Kramp-Karrenbauer, iar anul acesta for fi instruite primele 1.000 de persoane.