16 septembrie 2019

George Ciamba participă, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) de la Bruxelles

Ana Petrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba va participa luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) de la Bruxelles, organizată sub mandatul Preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Sursă foto: Mediafax

„Pe agenda discuţiilor se vor afla teme de interes, precum: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, pregătirea reuniunii Consiliului European din 17-18 octombrie 2019, consolidarea respectării statului de drept în UE şi a valorilor Uniunii în Ungaria”, arată reprezentanţii Ministerului de Externe, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Pe 9 septembrie, ministrul George Ciamba a avut consultări cu Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, principalul subiect abordat fiind Cadrul Financiar Multianual post-2020, în vederea continuării negocierilor în acest dosar.

Ministrul pentrua Afaceri Europene i-a transmis omoloagei sale, Tytti Tuppurainen, sprijinul ţării noastre în susţinerea eforturilor Preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE de avansare a procesului de negociere, la care a contribuit considerabil şi România, în timpul mandatului său la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, potrivit sursei citate.

România a deţinut în primele şase luni ale acestui an Preşedinţia Consiliului UE, timp în care ţara noastră a închis 90 de dosare, în diverse domenii importante.