31 martie 2023

Geoană, după prelungirea mandatului la NATO: Vom continua să apărăm cei peste un miliard de cetăţeni

Gabriel Pecheanu

„Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre”, transmite Mircea Geoană, după ce mandatul său de general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024.

Sursă foto: Mediafax

„Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an şi mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulţumesc pentru încrederea acordată. Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre, să întărim valorile democratice şi libertatea de a gândi şi de a ne alege propriile destine”, transmite Mircea Geoană.

El afirmă că decizia de prelungire a mandatului său, la fel ca numirea mea în 2019, „este o încurajare pentru toţi românii şi toate româncele de a ţinti cât mai sus şi îmi întăreşte convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala şi înţelepciunea de a profita de oportunităţile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a prelungit mandatul secretarului general adjunct Mircea Geoană în semn de recunoaştere a serviciilor sale în cadrul Alianţei, a anunţat vineri pe Twitter Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO.