18 aprilie 2018

Generalul Benjamin Hodges, fost comandant al USAREUR moderează un seminar la Palatul Cotroceni

Monitorul Apărării şi Securităţii

Generalul-locotenet (rtr) Benjamin Hodges, fost comandant al forţelor americane din Europa (USAREUR) este moderatorul unui panel la seminarul ,,Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est – o abordare de la Bucureşti”, care se deschide joi , la Palatul Cotroceni.

Sursă foto: Mediafax

Seminarului "Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est – o abordare de la Bucureşti" (,"Reshaping the Security Environment in Southeastern Europe – A view from Bucharest"), organizat de think tank-ul american Center for European Policy Analysis (CEPA) va fi inaugurat de către preşedintele Klaus Iohannis.

"Oficialii, experţii, analiştii şi reprezentanţi ai industriei apărării din România şi SUA, prezenţi la Palatul Cotroceni, vor discuta despre evoluţiile mediului de securitate pe Flancul Estic al NATO şi modalităţile concrete de contracarare a riscurilor, ameninţărilor şi provocărilor aferente. Totodată, dezbaterea îşi propune să evidenţieze contribuţia şi aşteptările României cu privire la securitatea regională, în contextul Summitului NATO din iulie 2018", conform unei informări a Admnistraţiei Prezidenţiale.

Seminarul va cuprinde două paneluri, moderate de general-locotenent Ben Hodges, fost Comandant al forţelor americane din Europa (noiembrie 2014 – decembrie 2017), în prezent expert al CEPA, şi de Peter Doran, preşedintele CEPA.

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) este un institut de cercetare non-profit şi non-partizan, dedicat studiului Europei Centrale şi de Est. Fondat în 2005, CEPA este singurul think-tank american a cărui activitate este concentrată exclusiv asupra statelor şi societăţilor europene.

Anul trecut, preşedintele Iohannis l-a decorat pe generalul Hodges cu ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer, cu însemne pentru militari.