07 august 2020

General la conducerea DSP Bucureşti

Florin Jipa

Generalul-maior (r) Ionel Paul Oprea, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a fost desemnat să preia coordonarea activităţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Sursă foto: Direcţia Medicală MApN

Ministrul Sănătăţii a solicitat secretarului de stat şi continuarea evaluării activităţii acestei instituţii demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica.

Generalul-maior (r) medic Ionel Oprea, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a coordonat, în luna aprilie, activitatea Spitalului Judeţean din Suceava pentru repunerea acestuia pe linia de plutire, împreună cu o conducere militară.

El a şi făcut controversata declaraţie că a constatat la Suceava că nu a fost raportat la timp numărul de decese, iar răspunsul responsabilului ar fi fost: „să nu se interpreteze”.

Generalul Ionel Oprea, împreună cu echipa de conducere militară şi cadrele militare detaşate de la spitalul militar din Cluj, a reuşit într-un timp record, de o lună de zile, să refacă fluxurile de tratament al bolnavilor.

Medici militari au mai fost la conducerea spitalelor din Deva şi Focşani.