31 iulie 2020

General Dynamics şi-a făcut bilanţul: profit de 625 milioane în al doilea trimestru

Florin Jipa

General Dynamics şi-a făcut bilanţul, miercuri, după al doilea trimestru, declarând un profit de 625 milioane de dolari la un venit de 9,3 miliarde.

Sursă foto: Profimedia

În al doilea trimestru, compania a avut 843 milioane de dolari încasări, cu 552 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

General Dynamics a mai anunţat că a finalizat trimestrul cu un cash de 2,3 miliarde dolari, cu 1,6 mai mulţi decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Principalii bani au venit din contractele cu armata SUA. Cel mai mare contract semnat în această perioadă este de 11,5 miliarde dolari pentru construcţia a două submarine din clasa Columbia.

Forţele navale au mai cheltuit 150 milioane pentru componente la sistemul Aegis şi pentru sistemele de tragere ale avioanelor F-35. Peste 750 milioane de dolari a primit compania de la forţele terestre pentru modernizarea transportoarelor Stryker, producţia de rachete Hydra-70 şi a unor sisteme de comunicaţii.

România are un contract de aproape 1 miliard de euro cu General Dynamics European Land Systems, din anul 2018, pentru 227 de vehicule din generaţia a 5-a, Piranha 5, program care este întârziat cu mai mult de un an şi jumătate.