13 ianuarie 2022

General cu patru stele reţinut de DNA. Fostul adjunct al şefului STS Florin Mihalache, general în rezervă, a fost reţinut de DNA pentru o mită de 75.000 de euro. Iniţial a cerut o maşină Audi Q8 sau un BMW X7

Florin Jipa

Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, a fost reţinut de procurorii DNA după ce ar fi fost prins în flagrant primind mită 75.000 de euro de la administratorul unei firme, căruia iniţial îi ceruse o maşină de lux, au declarat surse judiciare, conform HotNews.ro

Sursă foto: Mediafax

DNA a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, reţinerea unei persoane fizice, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, aceasta urmând să fie dusă la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în perioada august 2021 - ianuarie 2022, aceasta i-ar fi cerut în mod repetat administratorului unei firme (martor în cauză) iniţial un autoturism de lux, iar ulterior contravaloarea acestuia - 75.000 de euro. El ar fi cerut mita „pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora", afirmă DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că persoana reţinută i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux - Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii. Conform surselor judiciare citate, când ar fi primit banii el ar fi scos o pereche de mănuşi chirurgicale şi o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele "mită" sau "flagrant".