17 iulie 2019

Gabriel Leş, vizită la unităţi militare din Craiova şi Deveselu/ MApN lucrează la demararea programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Şoim

Andreea Soare

În zilele de 16 şi 17 iulie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a vizitat unităţile militare de la Craiova şi Deveselu, informează reprezentanţii MApN. Ministrul a declarat, în cadrul vizitei la „Avioane Craiova”, că MApN lucrează la demararea programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Şoim.

Sursă foto: Mediafax

Pe durata vizitei la sediul comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ministrul Leş a salutat activitatea personalului unităţii, declarând: „Element central a Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO pe flancul estic, dar şi contributor semnificativ la Prezenţa Înaintată Adaptată, Brigada Multinaţională de Sud-Est devine, de la an la an, un reper important în comunitatea NATO”, se arată în comunicat.

În data de 17 iulie, ministrul Leş a vizitat „Avioane Craiova”, unde a declarant că în M.Ap.N. se lucrează la documentaţia necesară demărării programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Şoim. De asemenea, Gabriel Leş a mers, alături de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la Baza 99 Deveselu, unde s-a întâlnit cu personalul român şi american şi i s-au prezentat proiectele de infrastructură şi achiziţii de echipamente necesare îmbunătăţirii spaţiilor administrative, logistice şi celor destinate instruirii. 

Ministrul Leş a felicitat contribuţia esenţială a Bazei Militare 99 Deveselu la Scutul Antirachetă al NATO şi colaborarea dintre militarii români şi americani, "care are un scop comun, deosebit de important pentru apărarea teritoriului României şi al aliaţilor săi din NATO: buna funcţionare a sistemului antirachetă amplasat aici", se adaugă în comunicat.

La sfârşitul acestor vizite, ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu reprezentanţii unităţilor din garnizoana Caracal, cărora le-a mulţumit pentru modul în care militarii şi-au îndeplinit misiunile în ţară şi teatrele de operaţii şi a reiterat faptul că, pentru conducerea M.Ap.N., resursa umană este cea mai importantă valoarea a Armatei României. 

Gabriel Leş este încrezător că vor fi finalizate câteva dintre proiectele de înzestrare majore, care au fost deja demarate: „Este al treilea an în care M.Ap.N. are alocate două procente din PIB. Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-şi îndeplini obiectivele şi misiunile asumate în cadrul NATO şi al parteneriatului strategic cu SUA”.