25 septembrie 2019

Gabriel Leş, întâlnire cu subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii

Andreea Soare

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit marţi, 24 septembrie, la sediul ONU de la New York, cu subsecretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, anunţă MApN printr-un comunicat de presă.

Sursă foto: Facebook
„Discuţiile au avut loc în contextul reafirmării rolului ţării noastre de contributor activ la misiunile şi operaţiile ONU de menţinere a păcii, fiind axate pe eficientizarea misiunilor derulate sub egida organizaţiei şi participarea ţării noastre, în perioada octombrie 2019-octombrie 2020, cu un detaşament de elicoptere de transport, la Misiunea ONU integrată de stabilizare din Mali (MINUSMA)”, adaugă reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.
 
 
În cadrul acestor discuţii, Jean-Pierre Lacroix şi-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a sprijini Organizaţia mondială cu o capabilitate de asemenea importanţă.
 
Discuţia dintre cei doi a reprezentat o bună ocazie de a reafirma angajamentul ţării noastre pentru întărirea misiunilor şi operaţiilor de pace desfăşurate sub egida ONU şi creşterea eficienţei acestora, suplimentarea participării la misiuni sub egida acestei organizaţii contribuind la creşterea profilului României ca furnizor de securitate. 
 
Gabriel Leş se află, în prezent, în SUA, făcând parte din delegaţia condusă de Viorica Dăncilă. Din delegaţia premierului mai fac parte ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu, dar şi consilierul personal, Anton Pisaroglu.