05 septembrie 2019

Gabriel Leş, după ce a murit un militar român în Kabul: Ştim că situaţia din Green Zone e sensibilă

Mihaela Gidei

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat după ce a murit, joi, un militar român în Kabul, că Green Zone, unde s-a petrecut explozia, este o zonă „extrem de sensibilă” şi ne putem aştepta la astfel de situaţii, mai ales că astfel de atacuri au loc unul după altul.

Sursă foto: Mediafax

„Este tot în Green Zone (atacul, n.r.). Era o misiune de patrulare, un convoi. Se pare că era o maşină capcană care era încărcată cu explozibil”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, la Digi24,

Potrivit ministrului, misiunile de patrulare sunt organizate în aşa fel încât militarii să fie „pregătiţi pentru orice”.

„Misiunile se organizează şi se fac în aşa fel să fie pregătiţi pentru orice. Din păcate, aceste evenimente au loc unul după celălalt, ştim că situaţia din zona respectivă este una extrem de sensibilă, şi ne putem astepta şi la astfel de situaţii”, a spus Leş.

Întrebat dacă militarii români sunt protejaţi în Afganistan, ministrul a spus: „Sunt protejate (trupele române, n.r), suntem echipaţi. Dar nu asta e situaţia, pentru că nu vorbim de pierderi doar în rândul trupelor româneşti. Sunt 10 morţi din ceea ce se discută la acest moment. Nu avem informaţiile complete. Este o situaţie de conflict, sunt teatre de operaţii, aşa cum îi şi spune, din păcate se întâmplă astfel de lucruri”.

Un militar român a murit, joi, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.