11 aprilie 2018

FSB: Serviciile ruse de securitate au dejucat şase atacuri teroriste de la începutul anului

Marian Avram

Serviciile de securitate din Rusia au dejucat şase atacuri teroriste de la începutul anului 2018, a anunţat, marţi, Alexander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), relatează site-ul agenţiei Tass.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit lui Bortnikov, ar fi fost vizată şi o secţie de votare din Inguşetia, dar şi mai multe centre comerciale din Rusia.

”Au fost comise trei crime de natură teroristă în primul sfert al anului 2018: în Daghestan, în Kabarovsk şi în Sakalin. Şase atacuri au fost dejucate”, a declarat directorul FSB.

”În luna februarie, doi criminali ai organizaţiei teroriste Stat Islamic au plănuit atacuri asupra unor secţii de votare în timpul alegerilor prezidenţiale, însă aceştia au fost prinşi înainte de punerea în aplicare a planurilor. Alţi membri ai Stat Islamic care plănuiau atacuri asupra unui mall din Saratov au fost anihilaţi, după ce au atacat forţele de securitate. Aceştia aveau asupra lor materiale explozive, dar şi diverse arme improvizate”, a adăugat Bortnikov.

De asemenea, Bortnikov a precizat că ofiţerii FSB au destructurat 12 celule teroriste de la începutul acestui an.