09 octombrie 2018

Fregata "Regele Ferdinand" participă la misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Neagră până la sfârşitul lui octombrie

Indira Crasnea | Indira Crasnea

Fregata "Regele Ferdinand" participă la misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Neagră până la sfârşitul lui octombrie, în cadrul operaţiei Sea Guardian.

Sursă foto: Mediafax

Fregaţa aparţinând Forţelor navale române se affă din 5 octombrie sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), conform SMFN.

"Operaţia Sea Guardian a fost lansată ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Varşovia din anul 2016, pentru descurajarea unor ameninţări la adresa partenerilor din Alianţă. Cei 240 de militari de la bordul fregatei „Regele Ferdinand” vor executa misiuni de supraveghere a traficului naval în Marea Mediterană, demonstrând astfel faptul că ţara noastră este un furnizor de securitate care deţine platforme operaţionale dislocabile în diferite zone instabile de pe glob, acolo unde se impune prezenţa militară a NATO pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate", se spune într-un comunicat al Forţelor navale române.