31 iulie 2019

Franţa condamnă activităţile balistice ale Coreei de Nord

Mihai Draghici

Franţa a exprimat miercuri "preocupare puternică" privind testele balistice efectuate de Coreea de Nord, cerând reluarea rapidă a dialogului cu Statele Unite privind denuclearizarea, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Am luat notă cu preocupare puternică de informaţiile privind noile teste balistice efectuate de Coreea de Nord pe 31 iulie, după cele de săptămâna trecută", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Paris.

"Franţa reiterează că testele balistice afectează securitatea şi stabilitatea la nivel regional şi internaţional. Cerem Coreei de Nord să se conformeze rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU şi să evite provocările şi orice activitate balistică. Parisul cere Coreei de Nord să reia cât mai curând dialogul cu Statele Unite privind denuclearizarea şi să iniţieze rapid procedurile pentru oprirea completă, verificabilă şi ireversibilă a programelor de fabricare a armelor de distrugere în masă şi a rachetelor balistice", subliniază oficialul francez.