12 septembrie 2019

Franţa avertizează Marea Britanie să nu încerce să încheie acorduri bilaterale cu statele Uniunii Europene

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Paris a avertizat Marea Britanie să nu încerce să treacă peste Comisia Europeană şi să negocieze acorduri bilaterale pentru Brexit cu reprezentanţii celorlalte state ale Uniunii Europene, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Observăm că britanicii încearcă să încheie mini-acorduri bilaterale”, a declarat Amelie de Montchalin, ministrul francez pentru Afaceri Europene.

„Acest lucru este contrar spiritului în care au loc negocierile”, a adăugat ministrul.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în Parlament că sub nicio formă nu va amâna ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord.

Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marţi în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forţat să amâne ieşirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuşi să încheie un acord.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.