12 februarie 2024

Fragmente de dronă din Rusia găsite în R. Moldova, în apropierea graniţei cu Ucraina

Tiberiu Sabo

Fragmente ale unei drone lansate din Rusia au fost găsite duminică la graniţa Republicii Moldova cu Ucraina, determinând-o pe preşedinta pro europeană Maia Sandu să-şi reînnoiască sprijinul pentru Kiev în războiul de aproape doi ani cu Moscova, relatează Reuters.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră din Republica Moldova

Într-un comunicat al poliţiei din Republica Moldova se arată că fragmentele de dronă au fost găsite în apropierea satului Etulia. Imaginile postate online arătau bucăţi de metal şi piese electronice împrăştiate pe un câmp.

Comunicatul precizează că autorităţile ucrainene au declarat că drona Shahed, de fabricaţie iraniană, a fost doborâtă în timp ce se îndrepta spre portul ucrainean Ismail de pe Dunăre, o ţintă frecventă a Rusiei.

"Războiul Rusiei în Ucraina loveşte aproape de casă în Moldova - din nou", a scris Sandu pe platforma X. "Descoperirea resturilor dronei Shahed în sudul Moldovei serveşte ca o altă rememorare dură a realităţii sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue", a mai arătat Sandu.

Maia Sandu, al cărei principal obiectiv politic este asigurarea aderării la Uniunea Europeană, a indicat Rusia şi corupţia ca fiind cele mai mari două ameninţări la adresa ţării sale.