13 ianuarie 2021

FOTO: Stare de asediu în SUA. Garda Naţională a fost convocată în Washington DC

Alexandru Negrici

Imagini ca de război în Statele Unite. Washington-ul se află în stare de asediu până pe 24 ianuarie, la 4 zile după inaugurarea lui Biden. Trupele militare au fost mobilizate pentru apărarea instituţiilor de acolo până la ceremonia de investire.

Sursă foto: Mediafax

Dimineaţa, sute de soldaţi au fost fotografiaţi dormind pe podeaua Capitoliului. Aceştia, înarmaţi, protejau clădirea Legislativului SUA.

Un suporter Trump a dat târcoale instituţiilor din Washington. El a postat pe TikTok care sunt clădirile neprotejate dar şi pregătirile din capitala Americii pentru inaugurarea lui Joe Biden.

„Totul este închis. Nu poţi să mergi nicăieri. Nu poţi face stânga, nu poţi merge în faţă, fară niciun motiv. Nu se petrece nimic dincolo, deci ce se întâmplă?”

„Aceasta este Biblioteca Congresului, este protejată de soldaţi, aşa cum puteţi vedea. Pe partea cealaltă avem Capitoliul. O grămadă de soldaţi tot vin şi pleacă. Aici este Curtea Supremă, puteţi vedea că au marcat zona cu o bandă galbenă, dar nu există nicio pază, niciun soldat.”

„Sunt aici, la Ambasada Vaticanului. Nu e nimeni afară aici, deci cred că îi voi suna pentru a încercă să intru. Vreau să vorbesc cu cineva despre acuzaţiile de pedofilie. Interesant este că se află chiar peste stradă de locul unde locuieşte Vicepreşedintele.”

„Astea sunt infrastructura şi generatoarele. De aici vine puterea lor, pleacă de aici direct deasupra clădirii.”