16 septembrie 2021

Fostul locţiitor al DGIA a primit 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor operative ale serviciului

Florin Jipa

Generalul-maior (r) Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare, cu suspendare, au decis magistraţii de la Curtea Militară de Apel Bucureşti. Sentinţa nu este definitivă.

Sursă foto: Mediafax

Iulian Cristian Gherghe, cu gradul de general - maior în rezervă, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), a fost trimis în judecată, la jumătatea lunii iunie, de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 27 noiembrie 2018, Iulian Cristian Gherghe, care avea calitatea de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparţin acestei structuri militare, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Procurorii au precizat şi faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general, prin restituirea sumei sustrase. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea Militară de Apel.