04 iunie 2020

Fost şef MI6: pandemia „a început printr-un accident” într-un laborator chinezesc

Florin Jipa

Fostul oficial britanic, Sir Richard Dearlove, citează în declaraţia sa un studiu al unor cercetători în care se arată că există elemente „inserate” în noul coronavirus care provoacă boala COVID-19, arată independent.co.uk.

Sursă foto: Hepta

Noul studiu a fost realizat de către cercetători britanici şi norvegieni care au sugerat că au descoperit elemente cheie inserate în secvenţa genetică a virusului, care nu ar fi evoluat natural.

Această teorie deja fusese contestată de majoritatea experţilor în domeniu, chiar dacă importanţi oameni politici, printre care secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, au sugerat-o în declaraţiile lor.

În Marea Britanie, ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a spus că Guvernul nu are probe care să sugereze că virusul este un produs de laborator.

Majoritatea cercetătorilor susţin varianta chinezească că liliecii sunt cea mai probabilă sursă originară a virusului SARS-CoV-2, iar alt animal, pangolinul, ar fi făcut trecerea de la liliac la oameni.

Guvernul chinez a fost criticat de oficiali ai OMS că nu au asigurat acces unor cercetători independenţi pentru a studia originea virusului, care a provocat moartea, până acum, a 380.000 de oameni, a infectat peste şase milioane şi a dat peste cap o lume întreagă.